• / 魏建明 特聘教授

专业方向: 信息与通信工程
单位: 上海高研院

• 公共安全与应急科技

魏建明,1973年出生,博士,现任中国科学院上海高等研究院研究员,博士生导师,安全与应急实验室主任。研究领域城市公共安全、先进监测与预警技术、应急通信与救援系统、网络化及移动应急平台、综合智能自动化控制系统、安全工程与应用等领域。近年专注于安全与应急产业领域中应用性、关键性、系统性的共性和核心技术研究与开发。

1. Mobile WiMAX Field Trial Test through Multimedia Performance Evaluation, EURASIP, 2012.
2. Fusion-based side information generation for multi-view distributed video code of wireless video sensor networks. CCDC'09: 2009.
3. Virtual field strategy for collaborative signal and information processing in wireless heterogeneous sensor networks, COMPUTER NETWORKS 52,2008.